Rusiyalı dietoloq Elena Solomatina qırmızı ikranın ziyanı barədə danışıb. Foodinfo.az xəbər verir ki, keyfiyyətli kürü özündə sıx yağ kütləsini birləşdirir. Onun tərkibində omega-3 də daxil olmaqla vitaminlər və doymamış yağ turşuları var. Lakin duz və xolesterol ürək-damar xəstəliyindən əziyyət çəkənlərə ziyandır. "Adətən xəstənin yaxınları ona güclənməsi üçün qırmızı ikra verirlər. Lakin həkimlə mütləq şəkildə məsləhətləşmək lazımdır. Əvvəllər ikranın istifadə müddətini artırmaq üçün ona urotropin əlavə edirdilər. Hazırda həmin maddə qadağan olunduğundan, məhsulun konservantsız olub-olmadığını demək çətindir. Konservant astma və dəri xəstəlikləri olanlar üçün təhlükə yaradır", - Solomatina qeyd edib. Həkim bildirib ki, ikranı hər gün yemək olmaz. Bu, vitamin balansını poza bilər. (publika.az)