Tərəvəzlərin vitaminlərini saxlamaq üçün onların şok dondurulması tövsiyə olunur. Foodinfo.az RİAMO-ya istinadla xəbər verir ki, “Pikanty” şirkətinin baş texnoloqu Svetlana Starova bildirib ki, tərəvəzləri sürətli şəkildə dondurmaq onların ilkin faydalılığının təxminən 90 faizini qorumağa imkan verir.
Mütəxəssis qeyd edib ki, sürətli dondurma zamanı oksidləşmə prosesləri baş vermir və bu səbəbdən tərəvəzlərin qida dəyərləri itmir. Starova əlavə edib ki, tərəvəzlərin dadını və toxumasını qorumaq üçün dondurulma zamanı hər bir məhsulun xüsusiyyətlərinə diqqət yetirmək vacibdir.
O deyib ki, pomidorları saxlayarkən soyuq temperatur onların dadına və toxumasına mənfi təsir göstərə bilər. Starova vurğulayıb ki, tərəvəzlərin şok dondurulması onlara uzun müddət ərzində vitamin və minerallarını qorumağa imkan verir.
Mütəxəssis həmçinin alıcılara tövsiyə edib ki, tərəvəzləri dondurmadan əvvəl düzgün yuyub, quru vəziyyətə gətirsinlər və dondurucuda uzun müddət saxlamasınlar ki, keyfiyyət itkisi minimum olsun. Starova bildirib ki, düzgün şok dondurma və saxlanma üsulları həm qida dəyərlərini qoruyur, həm də mətbəxdə istifadəni asanlaşdırır.






