Avokadonun düzgün saxlanması, həm onun dadını qorumaq, həm də israfın qarşısını almaq üçün çox vacibdir. 

1. Tam yetişməmiş (sərt) avokado necə saxlanır?

Otaq temperaturunda saxlayın. Yetişməmiş avokadonu 18-22°C temperaturda, günəşdən uzaqda 2-5 gün saxlayaraq təbii şəkildə yetişməsinə icazə verin.

Avokadonu tez yetişdirmək üçün onu banan və ya alma ilə eyni kağız torbaya qoyun. Bu meyvələr etilen qazı ifraz edərək avokadonun daha tez yumşalmasına səbəb olur.

2. Yetişmiş (yumşaq) avokado necə saxlanır?

Tam yetişmiş avokadonun tez xarab olmaması üçün onu soyuducuda (3-5°C) saxlayın. Belə halda 2-3 gün əlavə təzə qala bilər.

3. Kəsilmiş avokado necə saxlanır?

Kəsildikdən sonra avokado havayla təmasda qaralır. Bunu azaltmaq üçün limon suyu və ya zeytun yağı ilə səthini fırçalayın. Çəyirdəyi çıxarmayın, çəyirdəkli tərəf daha az qaralır. Hava keçirməyən qabda saxlayın və ya streçlə bərk bağlayın. Soyuducuda 1-2 gün ərzində istifadə etməyə çalışın.

4. Dondurmaq olarmı?

Avokadonu püre şəklində dondurmaq olar. Limon suyu əlavə edib blenderdən keçirin. Hava keçirməyən qabda və ya buzdolabı torbasında 3 aya qədər saxlamaq mümkündür. Buzlu avokado əsasən smuzi, sous (guakamole), tost üçün istifadə edə bilərsiniz.

Avokado çox tez yetişib xarab ola bilən meyvədir. Onu yeməyi planlaşdırdığınız günə uyğun olaraq almaq ən doğrusudur.