Dietoloq İrina Pisareva bildirib ki, səhər yeməyi gündəlik qida rasionunda mühüm rol oynayır.

Foodinfo.az bildirir ki, ilk yemək qanda şəkər və xolesterinin normal səviyyəsini saxlayır, həmçinin tez-tez xəstələnən insanların toxunulmazlığını artırır. Bundan əlavə, bədəndə yalnız səhərlər istehsal olunan fermentlər var.

Ekspertin sözlərinə görə, balanslaşdırılmış səhər yeməyi kompleks karbohidratlar, zülallar və düzgün yağlardan ibarətdir.

Diyetoloq yaxşı yağlara misal olaraq zeytun, çətənə və ya xardal yağını, həmçinin avokadonu göstərib.

Bundan əlavə, Pisareva pəhrizdən fast food, tortlar, dənli bitkilər, müsli və ağ çörəyin üzərindəki sendviçləri çıxarmağı tövsiyə edib.

Leyla