Plastik fincanlardan qəhvə içməmək daha yaxşıdır, çünki bu materialın bir çox növləri isti mayeyə məruz qaldıqda sağlamlıq üçün təhlükəli maddələr buraxa bilər. 

Əgər sizə plastik stəkanda qəhvə verilirsə, onun etiketini yoxlayın. Əgər etiket yoxdursa, şüşədən istifadə etməmək daha yaxşıdır.

Beləliklə, 1 PETE və ya PET ilə işarələnmiş plastik polietilen tereftalatdan hazırlanır və qızdırıldıqda bədənin hormonal sisteminə mənfi təsir göstərən ftalatları buraxa bilər. 6 PS ilə qeyd olunan qablar polistiroldan hazırlanır və 90 dərəcədən yuxarı temperaturda insanlar üçün zəhərli olan stirol buraxmağa qadirdir. Bir qayda olaraq, fincan qapaqları da ondan hazırlanır.

Əgər qablar LDPE ilə işarələnibsə, bu o deməkdir ki, o, aşağı sıxlıqlı polietilendən hazırlanıb. Şubinaya görə, bunun üçün icazə verilən temperatur yalnız 90 dərəcədir və ərimə ilə müşayiət olunan yumşalma 60 dərəcədə başlaya bilər.

Qəhvənin yüksək temperaturu plastikdən qidaya miqrasiya edən kimyəvi birləşmələrin, o cümlədən potensial təhlükəli birləşmələrin miqdarını artıra bilər. Buna görə də, plastikdən imtina etmək və 5 PP ilə təyin edilmiş, 100 °C-ə qədər istiliyə davamlı polipropilen qablardan istifadə etmək daha yaxşıdır.

Fərid