Ürəyin effektiv işləməsi yalnız düzgün qidalanma və həyat tərzi ilə təmin edilmir, həm də mikroelementlərin mövcudluğu ilə birbaşa bağlıdır. Foodinfo.az xəbər verir ki, Dövlət Təhsil Universitetinin Tibb fakültəsinin terapevtik kafedrasının professoru, terapevt Oksana Pivovarova Lenta.ru-ya müsahibəsində bildirib ki, kalium ürək əzələsinin distrofiyasından qorunmaq üçün vacibdir.

Ekspertin sözlərinə görə, kalium aprikos, banan, çiyələk, qarağat, qoz-fındıq, qaraciyər və az yağlı süd məhsulları kimi qidalarda bol miqdarda mövcuddur. Bu məhsullar ürək ritmini tənzimləməyə və əzələ tonusunu qorumağa kömək edir.

Pivovarova həmçinin qeyd edib ki, damar divarlarının elastikliyi və tonusunu qorumaq üçün maqnezium da vacibdir. Bu mineralı lobya, yerkökü, çiyələk və avokado kimi məhsullardan əldə etmək mümkündür.

Terapevt vurğulayıb ki, ürəyin sağlam fəaliyyəti üçün kalium və maqnezium balanslı şəkildə qəbul edilməli, şəkərli və yağlı məhsullardan isə həddindən artıq istifadə edilməməlidir.

Mütəxəssis sonda tövsiyə edib ki, gündəlik rasionda kalium və maqnezium mənbələrinə diqqət yetirərək həm ürəyin, həm də damar sisteminin uzunmüddətli sağlamlığı qoruna bilər.