Endokrinoloq Lyudmila İlyina RT-yə müsahibəsində hansı adi səhər yeməyi yeməklərinin əslində zərərli olduğunu deyib. Mütəxəssisin fikrincə, ən pis səhər yeməyi heç nə içməməkdir.

“Səhər yeməyi mütləqdir, lakin məşhur və ümumi səhər yeməyi variantlarının çoxu əslində sağlam deyil. Xüsusilə, bunlar tez bişən hazır sıyıqlardır. Onların lifi və mürəkkəb karbohidratları azdır, kalorisi azdır, tez həzm olunur və lazımi doyma təmin etmir”, - deyə dietoloq izah edib.

Sonra bişmiş məmulatlar, ağ çörək və tostlar, şirniyyatlar və şokolad gəlir, çünki onların əsas inqrediyentləri buğda unu, şəkər və trans yağlardır.

"Eyni zamanda, onların qida dəyəri yoxdur, yüksək kalorilidirlər, "şəkər dalğalanmasına" və aclıq hissinə səbəb olurlar. Bunun nəticəsi qaçılmaz çəki artımıdır. Bundan əlavə, səhər yeməyinizə təzə sıxılmış sitrus şirələri daxil etməməlisiniz. Tərkibində həddindən artıq turşu olduğuna görə, acqarına istehlak mədə selikli qişasının qıcıqlanmasına və qastritin inkişafına səbəb ola bilər.

Bundan əlavə, hər hansı bir fast food, kolbasa sendviçləri, omlet və çips, kəsmik və emal edilmiş pendirlər həzm edilməsi çox çətin olan doymuş yağlarla "kalori bombası" dır. 

Nurlan