
Şampinonlar, mağaza rəflərində heç bir problem olmadan tapıla bilən təhlükəsiz göbələklərdir. Onlar tez-tez yeməkdə istifadə olunur. Yeməklər doyumlu və dadlı çıxır.
Ancaq onların bədənə verdiyi faydalar haqqında az adam bilir.
Qidalanma mütəxəssisi Elena Solomatina Moskva 24-ə daha ətraflı məlumat verib.
Diyetoloqun qeyd etdiyi kimi, şampinonlar xərçəngin qarşısını alır.
Onlar problemin inkişafını ləngidir və hüceyrələri mutasiyadan qoruyurlar.
Bundan əlavə, bu cür göbələklər ateroskleroz üçün faydalıdır. İş ondadır ki, onlar artıq şəkər və xolesterolu çıxarırlar.
Ancaq belə bir məhsulun üstünlükləri bununla bitmir.
Solomatina görə, şampinonların tərkibində selenium, mis, B vitaminləri və insanın normal rifahı üçün lazım olan digər komponentlər var. Məsələn, mis çatışmazlığı dərinin sallanmasına, selenium çatışmazlığı isə qalxanabənzər vəzdə problemlərə səbəb olacaq.
Leyla