Bir çox idman qidası istehsalçıları qablaşdırmada şəkərdən istifadə etmədiklərini yazır, lakin bədən üçün daha çox zərərli olan tatlandırıcılar əlavə edə bilərlər. 

Bu barədə fitnes məşqçisi Daria Kozhevnikova xəbərdarlıq edib. O, həmçinin qeyd edib ki, yaxşı məhsulun mümkün qədər az tərkib hissəsi olmalıdır.

"Bir çox qəlyanaltı istehsalçıları qablaşdırmanın üzərinə "eko" və ya "şəkərsiz" yazır. Bununla belə, qablaşdırmanın üzərindəki inqrediyentləri oxumaq çox vacibdir. Çox vaxt əlavə şirinləşdiricilər var ki, onlar çox vaxt sadə şəkərdən daha pisdir. İstehsalçı məhsulun istehlakçı üçün cəlbediciliyini qoruyub saxlasın, çünki şəkər dərmana bənzəyir, insanlar buna öyrəşirlər”, - mütəxəssis NSN-ə müsahibəsində bildirib.

Kozhevnikova həmçinin protein çubuqları ilə məşğul olmamağı tövsiyə etdi. Onun sözlərinə görə, onları bir neçə gündə bir dəfədən çox istifadə etmək daha yaxşıdır. 

Eyni zamanda, heç bir halda tam yeməyi bar ilə əvəz etməməlisiniz. Belə qəlyanaltılar əzələ kütləsi əmələ gətirmir və sadəcə olaraq gündəlik protein tələbatını təmin edə bilmir. Eyni zamanda, məşqçi səhər yeməyinə xüsusi diqqət yetirməyi tövsiyə edib. 

Naharı mülayim və balanslı etmək daha yaxşıdır. Bundan əlavə, gün ərzində kifayət qədər su içməyi unutmayın.

Nurlan