Az bişmiş yumurta yemək, ən yaxşı halda, bədəni faydalı mikroelementlərin tam dəstindən məhrum edəcək və ən pis halda, onu təhlükəli infeksiya ilə "mükafatlandıracaq". Buna görə məhsul çiy yeyilməməlidir. 

Foodinfo.az bildirir ki, bunu diyetoloq Elena Solomatina deyib. 

Həkim deyir ki, yumurta ağı tam, sarısı isə yarım bişmiş halda daha yaxşı həzm olunur. Bununla belə, bu bişirmə üsulu təhlükəsiz hesab edilə bilməz, çünki salmonellyoz riskini aradan qaldırmır.

Diyetoloq yumurtanı bərkiyənə qədər qaynatmaq və ya omlet kimi yemək məsləhət görüb. Bu vəziyyətdə, bədən faydalı maddələrin tam çeşidini alacaq və salmonella bakteriyaları yan keçəcəkdir.

Leyla 

​​​​​​