Həkim İqnatyeva dəmir çatışmazlığından qorunmaq üçün ət və paxlalı bitkilər yeməyi məsləhət görüb.

Bədəndə dəmir çatışmazlığını doldurmaq üçün pəhrizinizə ət yeməkləri, həmçinin paxlalılar, tərəvəzlər və quru əriklər daxil etməlisiniz. 

Bu barədə Sankt-Peterburq telekanalına endokrinoloq və terapevt Polina İqnatyeva məlumat verib.

"Qidalarda dəmir iki formada olur. Birincisi iki valentli və ya hemdir. Bunlar sadəcə heyvan mənşəli məhsullardır: qırmızı ət (mal, quzu, dana əti), quş əti, balıq. Bu dəmir yaxşı mənimsənilir", - o qeyd edib. 

Dəmir də üçvalent (qeyri-heme) formada olur, deyə həkim davam etdi. Kəpək, tərəvəz, meyvə, paxlalı bitkilər, ərik qurusu, küncüt kimi məhsullarda olur. Dəmir bu cür bitki qidalarından daha az sorulur, lakin anemiyanın qarşısını almaq üçün onu da menyuya daxil etmək lazımdır, deyə terapevt vurğulayıb.

Fərid