
Çay, sağlam həyat tərzi üçün faydalı içki olsa da, onu səhər acqarına içmək mədə üçün xoş olmayan nəticələrə gətirib çıxara bilər. Foodinfo.az xəbər verir ki, “SM-Klinika” mədə-bağırsaq mütəxəssisi Nataliya Vasilyeva çayı acqarına içməməyi tövsiyə edib.
Həkim bildirir ki, çay tərkibində olan kafein və bəzən acı dad verən bitki maddələri mədə turşusunun ifrazını artırır. Bu isə yalnız oyanıqlıq yaratmır, həm də mədənin həddindən artıq turşulu olmasına səbəb ola bilər. Nəticədə mədə narahatlığı, yanma və həzm problemləri yarana bilər.
Vasilyeva məsləhət görür ki, qara və yaşıl çayları yeməkdən sonra və ya meyvə, qurudulmuş meyvə kimi yüngül qəlyanaltı ilə birlikdə içmək daha təhlükəsizdir.
Bundan əlavə, diyetoloq və estetik tibb üzrə klinika direktoru, tibb elmləri namizədi Margarita Korolyova qeyd edib ki, qidalanma müxtəlif olmalıdır. İnsan bədəninin bütün biokimyəvi tərkibi balansda qalması üçün qidada ət, quş əti, balıq kimi zülal mənbələri olmalıdır. Bu zülallar insanın ehtiyacı olan bütün amin turşularını təmin edir.
Beləliklə, səhər acqarına çay içmək əvəzinə onu yeməkdən sonra və ya yüngül qəlyanaltı ilə içmək mədənin sağlamlığını qoruyur və həzm prosesini rahatlaşdırır.