Yeni il süfrəsi üçün dadlı desert hazırlamaq həm sürətli, həm də sadə ola bilər. Foodinfo.az «Çempionat» saytına istinadla xəbər verir ki, Profi.ru servisinin aşpazı Nikolay Braterskiy sobada bişirmədən mandarinli žele ilə cheesecake reseptini paylaşıb.

Tərkibi:

  • 200 q peçenye (sandviç və ya yulaflı)

  • 100 q kərə yağı

  • 400 q krem pendir

  • 200 ml krem (33%-dən az olmayan yağlılıq)

  • 70 q şəkər tozu

  • Bir çimdik vanil

  • 200 ml təzə sıxılmış mandarin şirəsi

  • 2 çay qaşığı jelatin

  • Bəzəmək üçün mandarin dilimləri, rozmarin budaqları və bir çimdik şəkər

Hazırlanma qaydası:

  1. Peçenye və əridilmiş kərə yağını qarışdırıb qırıntı halına gətirin və formanın dibinə yığın. 15–20 dəqiqə soyuducuda saxlayın.

  2. Krem üçün krem pendir, krem, şəkər tozu və vanili qarışdırıb mikserlə hava dolu, lakin dayanıqlı kütlə əldə edənə qədər çalın. Kremi peçenye bazasının üzərinə yayın və ən azı 1–1,5 saat soyuducuda saxlayın.

  3. Mandarinli žele üçün təzə şirəni iki çay qaşığı jelatinlə qarışdırın (jelatini əvvəlcə ilıq suda həll edin). Soyuyandan sonra diqqətlə krem qatının üzərinə tökün və deserti ən azı 3 saat soyuducuda saxlayın.

  4. Süfrəyə verərkən mandarin dilimləri, rozmarin budaqları və bir çimdik şəkər ilə bəzəyin.

Aşpaz bildirir ki, bu desert sobasız hazırlanır, stress yaratmır və Yeni il əhvalını həm dad, həm də görüntü ilə süfrəyə gətirir.