Qırmızı kürü həm dadlı, həm də faydalı məhsul kimi uzun müddət saxlanıla bilər. Foodinfo.az xəbər verir ki, Rusiya Balıqçılıq Agentliyinin rəhbəri İlya Şestakov bildirib ki, bağlı banka içində olan qırmızı kürünü soyuducuda bir ilədək saxlamaq mümkündür.
Ekspertin sözlərinə görə, bu müddət Rusiya standartlarına (GOST) uyğun müəyyən olunub. Şestakov əlavə edib ki, məhsulun saxlanma müddəti konservləşdirmə üsulundan asılı olaraq dəyişə bilər.
Onun vurğuladığına görə, göstərilən müddət ərzində qırmızı kürünün keyfiyyəti qorunur. Lakin dadı bir az fərqlənə bilər: məhsul ilk dəfə tutulan və duzlanmış halda olan dadını bir qədər itirə bilər.
Mütəxəssis həmçinin istehlakçılara tövsiyə edib ki, qırmızı kürünü saxlamaq üçün həmişə sərin və sabit temperaturda soyuducu istifadə etsinlər. Bu, həm məhsulun keyfiyyətini, həm də onun faydalı xüsusiyyətlərini qorumağa kömək edir.
Beləliklə, qırmızı kürünü sevənlər onu bir il boyunca soyuducuda təhlükəsiz şəkildə saxlaya və müxtəlif yeməklərdə istifadə edə bilərlər.






