Yerköküdə göz sağlamlığının qorunmasında mühüm rol oynayan beta-karotin (A vitamininin xəbərçisi) var. Tərəvəz yüksək lif tərkibinə görə həzmə yaxşı təsir göstərir, həmçinin xolesterol səviyyəsini azaltmağa kömək edir və qan damarlarının elastikliyini artırır. Yerkökü saç və dırnaqların böyüməsi və kollagen istehsalı üçün lazım olan çoxlu silikon ehtiva edir.

Yeməyin tərkibində digər sağlam maddələr də var. Məsələn, sarımsaq immunitet sistemini gücləndirmək üçün əla vasitə hesab olunur, patogen mikrofloranın aradan qaldırılmasına kömək edir, fermentlərin ifrazını və mədə şirəsinin ifrazını yaxşılaşdırır, qidaların həzmini yaxşılaşdırır və metabolik prosesləri sürətləndirir.

Yerkökü bağırsaq və mədə xorası, qastrit, xolesistit və pankreatitdən əziyyət çəkən insanlar tərəfindən ehtiyatla istehlak edilməlidir.