Bəzi tərəvəzlər anemiya üçün dərmanlardan daha təsirlidir. Bədəndə kifayət qədər sağlam qırmızı qan hüceyrəsi olmadığı zaman yaranan anemiya bir çox xəstəliyin yolunu açır. Buna görə də qan əmələ gətirən tərəvəzlərdən istifadə etmək çox vacibdir. 

Foodinfo.az xəbər verir ki, anemiya xüsusilə qadınlar üçün vacib bir sağlamlıq problemidir. Anemiya baş verdikdə başgicəllənmə, baş ağrısı, yorğunluq kimi problemlər yaranmağa başlayır. 

Çuğundur qan səviyyəsini artırmaq üçün ən yaxşı tərəvəzdir. Tərkibində təkcə dəmir deyil, həm də fol turşusu, kalium və lif var. Sağlam qan sayını saxlamaq üçün hər gün çuğundur suyu içə bilərsiniz.

Çuğundurun yarpaqları və kökləri hüceyrə zədələnməsi ilə mübarizə aparan və ürək xəstəliyi riskini azaldan antioksidantlar da daxil olmaqla qida maddələri ilə doludur. 

Bu tərəvəz iltihabı azaldır. 

Xərçəng və digər xəstəliklərdən qorunmağa kömək edir.

Çuğundur və onun suyu məşq zamanı ürəyinizin və ağciyərlərinizin daha yaxşı işləməsinə yardımçı olur. Tərkibindəki azot oksidi əzələlərinizə qan axınını artırır. Bəzi idmançılar performanslarını artırmaq üçün məşq edərkən çuğundur yeyirlər və ya çuğundur suyu içirlər. 

Hüceyrələrin böyüməsinə və işləməsinə kömək edən fol turşusu ilə zəngindir. Fol turşusu ürək xəstəliyi və insult riskini azalda bilən qan damarlarının zədələnməsinə nəzarətdə mühüm rol oynayır. 

Liflə zəngindir və bağırsaqlarınızda yaxşı bakteriyaların böyüməsini dəstəkləyir. Həzm sisteminizdə çoxlu sağlam bakteriyaların olması xəstəliklərlə mübarizə aparmağa və immunitet sisteminizi gücləndirməyə kömək edir. Lif həmçinin həzmi yaxşılaşdırır və qəbizlik riskini azaldır.

Çuğundurun qida maddələrinə qan damarlarınızı sağlam saxlamağa kömək edən bir vitamin olan folat və ürəyinizi qorumağa kömək edən kalium daxildir.