D vitamini koronavirusdan qoruyur?
			19 May, 16:30
		
Oxşar xəbərlər
Çərəzlərin bilinməyən FAYDALARI
					26 İyul, 18:30
				
			Böyrəklərə yaxşı təsir edən 5 qida
					26 İyul, 14:13
				
			Diyeta zamanı ən çox hansı səhvlər edilir?
					25 İyul, 15:41
				
			Maqnezium və dəmir qaynaqları
					25 İyul, 10:16
				
			Şəkəri aşağı salan tərəvəzlər
					24 İyul, 23:01
				
			Qayğanaq, yoxsa kükü?
					24 İyul, 21:47
				
			Xəbər lenti
Təbiətin iltihab əleyhinə möcüzəsi
				4 Noyabr, 18:12
			
		Dietoloq: “Hər yeməkdə tərəvəz boşqabı olmalıdır”
				4 Noyabr, 16:48
			
		Psixoloq: “Şirniyyatdan tam imtina etmək çıxış yolu deyil”
				4 Noyabr, 16:15
			
		Payızda düzgün qidalanma: balans və müxtəliflik əsas şərtdir
				4 Noyabr, 15:39
			
		Süd məhsulları damarların sağlam qalmasına kömək edə bilər
				4 Noyabr, 15:00
			
		Kifli pendirin hansı növü təhlükəsiz sayılır
				4 Noyabr, 14:25
			
		Qoz-fındığın düzgün saxlanması sağlamlıq üçün vacibdir
				4 Noyabr, 13:48
			
		Sahibkarlıq subyektlərinə xəbərdarlıq edildi
				4 Noyabr, 13:28
			
		Oturaq həyat tərzi keçirənlər üçün kakaonun faydası
				4 Noyabr, 13:16
			
		Alimlər idmanın beyin fəaliyyətinə təsirini açıqlayıb
				4 Noyabr, 12:39
			
		Sağlam oynaqlar üçün doğru içkilər hansılardır?
				4 Noyabr, 12:00
			
		Cərrah südlə bağlı bunları açıqladı
				4 Noyabr, 11:26
			
		Endokrinoloq qışda bədəni isidən ən faydalı içkiləri açıqlayıb
				4 Noyabr, 10:16
			
		Yuxusuz gecədən sonra beyində nələr baş verir?
				4 Noyabr, 09:39
			
		Ürəyi qoruyan, immuniteti gücləndirən təbii möcüzə
				3 Noyabr, 22:38
			
		Hər gün çərəz yemək sağlamlığa necə təsir edir?
				3 Noyabr, 20:03
			
		Hansı yeməkləri Airfryerdə bişirmək olmaz?
				3 Noyabr, 19:38
			
		Dildəki yaralar nəyin əlaməti ola bilər?
				3 Noyabr, 18:20
			
		Beyin və ürək sağlamlığını gücləndirən şirniyyat məlum oldu
				3 Noyabr, 17:27
			
		Haqqımızda
Foodinfo.az Azərbaycanın ilk qida xəbərləri portalıdır. Foodinfo.az 2018-ci ilin yanvar ayında fəaliyyətə başlayıb. Burada sağlam və zərərli qidalar, halal qidalar, dieta qaydaları, marketlər, marketlərdən ideal alış-veriş qaydaları, restoranlar, keyfiyyətə nəzarət və s. barədə özəl xəbərlər, məqalələr oxuyacaqsınız.
- Bakı şəhəri, Suraxanı rayonu, A.Rzayev 4/9
 - [email protected]
 - (+994 50) 330 28 20
 
Ən çox oxunanlar
Payız və qışı yorğunluq və əhval düşkünlüyü olmadan keçirməyin yolları
				28 Oktyabr, 16:48
			
		Mütəxəssis müxtəlif ət növlərinin faydalarını açıqladı
				28 Oktyabr, 17:26
			
		Çaydanın əlpli suyundan istifadə sağlamlıq üçün təhlükəlidir
				28 Oktyabr, 18:00
			
		Balıq və süd məhsulları birlikdə istehlak edilə bilərmi?
				28 Oktyabr, 18:33
			
		Şokoladı ləzzətli edən şey nədir?
				28 Oktyabr, 19:58
			
		


Həkim-dietoloq koronavirusla mübarizədə kömək edə bilən məhsulların siyahısında birinci yerdə zəncəfil və sarımsağın gəldiyini deyib:
"Onlar təbii antibakterial xüsusiyyətə malikdir. Zəncəfilin tərkibində həmçinin böyük miqdarda askorbin turşusu, B, A qrupu vitaminləri, sink, kalsium və yod var. Bundan başqa, onun aktiv maddəsi olan qingerol iltihab proseslərini aradan qaldırmağa kömək edir və ağrıkəsici təsirə malikdir. Növbəti bitki isə sarıkökdür. Onun tərkibinə daxil olan kurkumin maddəsi güclü immunostimulyator və təbii antibiotik hesab olunur.
Siyahının üçüncü, dördüncü pilləsində isə giləmeyvələr və bal yerləşir. Giləmeyvələrdə çoxlu vitaminlər və antioksidantlar var. Keyfiyyətli bal isə ta qədimdən öz müalicəvi xüsusiyyətləri ilə tanınır. Həmçinin C vitamini ilə zəngin qidalardan istifadə etmək məsləhət görülür. Bura sitrus meyvələri, quşüzümü, kivi, qara qarağat, çiyələk, itburnu, quşarmudu, mərsin, çaytikanı, alma, xurma, kələm, bolqar bibəri və iri yarpaqlı göyərtilər daxildir. Bütün rəngli tərəvəzlər və dəniz kələmi də bu siyahıya aiddir. Onların piqmentləri (xlorofil, astaksantin, beta-karotin) antioksidant xüsusiyyətlərə malikdir və immuniteti gücləndirir".


