Tərkibində yüksək miqdarda antioksidant və mikrob öldürücü minerallar olan sumaq alternativ təbabətin dərmanları arasındadır. Pandemiya dövründə tez-tez eşitdiyimiz sumaq çayı boğaz ağrısını və yüksək hərarəti sağaldır. İbn Sina da kitablarında viruslara qarşı sumaq toxumlarını tövsiyə edir.

 Foodinfo.az sumağın faydalarını təqdim edir:

Antipiretikdir;

Mədəni qoruyur və həzmi asanlaşdırır;

Yeməklərə əlavə edildikdə xroniki ishal və bağırsaq xoralarına yaxşı təsir edir; 

Məhdudlaşdırıcı, gücləndirici və okklyuziv təsirlərə malikdir;

Qanaxmanı dayandırır;

Kontuziyalarda sarğı kimi istifadə edildikdə ödemin qarşısını alır;

Şişkinliyin yayılmasının qarşısını alır;

Qulaq infeksiyaları və diş ağrıları üçün faydalıdır; 

Susuzluğu yatırır və iştahı artırır;

Menstrual qanaxmaları və digər qanaxmaları dayandırır; 

Sumaq çayı necə hazırlanır?

Çay stəkanına 1 çay qaşığı üyüdülmüş və ya dənli sumaq (mümkünsə təzə sumaq) qoyun, üzərinə qaynar su töküb 5 dəqiqə dəmləyin. 1-2 damcı kəklikotu yağı da əlavə edib 5 dəqiqə dəmləndikdən sonra istehlak edə bilərsiniz. Lakin sumaq çayının dibinə çökən pulpa istehlak edilməməlidir.