Bioloq İrina Lyalina sağlam qatığın necə seçiləcəyini söyləyib.

Foodinfo.az xəbər verir ki, Life.ru-ya müsahibəsində o, bildirib ki, şəkərsiz, ətirsiz və ya termofilik yoqurtlara üstünlük verin. Termofil qatıqlarda Lactobacillus bulgaricus və Streptococcus thermophilus kimi bakteriyaların aktiv kulturası var ki, bunlar bir sıra faydalı xüsusiyyətlərə malikdir: həzmi yaxşılaşdırmaq üçün probiotik kimi fəaliyyət göstərir, qida maddələri ilə zəngindir, immunitet sistemi üçün faydalıdır və mikrobioloji cəhətdən təhlükəsizdir.

Lyalina qeyd etdiyi kimi, təbii dadlandırıcılar, məsələn, bal, həmçinin meyvələr, giləmeyvə və göyərti qatığa əlavə edilə bilər.