İnsanların müxtəlif qida tələblərini nəzərə almaq əhəmiyyətlidir. Foodinfo.az bildirir ki, “Profi.ru” xidmətinin aşpazı Nikolay Braterski qonaqların məhdudiyyətləri olmasına baxmayaraq bayram süfrəsinin rəngarəng və dadlı olmasını təmin edən sadə reseptlər paylaşır.
Braterskinin tövsiyələrinə görə, sobada bişirilmiş karnabahar tahini və nar ilə əla seçimdir. Karnabahar çiçəklərini zeytun yağı və duzla bişirin, təqdim edərkən limon suyu ilə qarışdırılmış tahini və nar toxumları əlavə edin. Bu, süfrəyə həm rəng qatır, həm də dadı ilə diqqət çəkir.
İsti göyərti salatı isə qarabaşaq, göbələk və karamelləşmiş soğandan hazırlanır. Qızardılmış şampinon, bişmiş qarabaşaq və bir az soya sousu ilə qarışdırılan bu yemək, süd məhsullarından imtina edən qonaqlar üçün doyurucu alternativdir.
Sobada bişmiş balqabaqdan hazırlanan krem-sup isə kokos südü ilə hazırlanır. Dadı zəngin və ədviyyatlı olan bu şorba, təqdim edilərkən bir damcı laym suyu əlavə etməklə təzəlik qazandırılır. Kiçik stəkanlarda şot kimi təqdim etmək mümkündür.
Balkabağı rulonları qozlu içliklə hazırlanır. Qoz, sarımsaq və göyərti pastasını sobada bişmiş badımcan dilimlərinə bükün. Bu yemək həm vizual olaraq cəlbedici, həm də sürətli hazırlanır – təxminən 20 dəqiqə çəkir.
Şirniyyat olaraq isə avokado və kakao moussu tövsiyə olunur. İçərisində krem və şəkər yoxdur; yalnız avokado, bal və kakao tozu istifadə olunur. Dadı şokolad kremi xatırladır və laktoza dözümsüz qonaqlar üçün uyğundur.






