Toyuq filesi ən çox yayılmış və sevimli ət növlərindən biridir. Ancaq hamı onu necə düzgün bişirəcəyini bilmir ki, file yumşaq və şirəli olsun.

Toyuq filesi müxtəlif yollarla bişirilə bilər: qızardın, bişirin, qaynadın. Ancaq ən zərif və şirəli yeməyi almaq istəyirsinizsə, onu bişirmək yaxşıdır.


Bişirərkən ət sulu qalır və faydalı xüsusiyyətlərini itirmir. Bundan əlavə, bu şəkildə toyuq filesi bişirmək çox sadədir.


Toyuq filesi bişirməyə başlamazdan əvvəl düzgün hazırlanmalıdır. Əvvəlcə yeməyin dadını və toxumasını poza biləcək yağ və sümük toxumasını çıxarmaq lazımdır. Sonra axan suyun altında yaxşıca yaxalamaq və kağız dəsmalda qurutmaq lazımdır.


Toyuq filesi necə bişirilir
1. Qazan lazımı miqdarda təmiz su ilə doldurulur.
2. Zövqə görə ədviyyatlar əlavə edilir.
3. Su qaynamağa gətirilir.
4. File suya qoyulur.
5. İstiliyi minimuma endirin və tavanı qapaq ilə örtün.
6. Bişirmə müddəti təxminən 20 dəqiqədir, lakin çox şey ətin ölçüsündən asılıdır.
7. Əgər ət asanlıqla deşilirsə və sulu olarsa, deməli hazırdır.
8. Fileni bir az soyudun, sonra hissələrə kəsin.


Məsləhətlər 
1. Əgər toyuq filesi çox böyükdürsə, o zaman iki və ya üç hissəyə kəsilməlidir ki, daha tez qaynasın və daha şirəli olsun.
2. Əlavə dad və ətir vermək üçün qaynar suya dəfnə yarpağı, mixək, yaşıl bibər kimi ədviyyatlar əlavə etmək olar.
3. Bişirildikdən sonra toyuq filesi müxtəlif yeməklər hazırlamaq üçün istifadə edilə bilər: salatlara, sendviçlərə, pizzalara, yan yeməklərə və s.
4. Əgər imkanınız varsa, yemək üçün bulyon və ya toyuq sümüyü istifadə edin. Bu bulyon yeməyə daha da dad və ətir əlavə edəcək.
Toyuq filesi müxtəlif üsullarla hazırlana bilən çox sağlam və dadlı məhsuldur. Ancaq ən zərif və şirəli yeməyi almaq istəyirsinizsə, onda bişirmək yaxşıdır.

Nərmin