Bir sıra qidalar ürək sağlamlığını risk altında qoyur. Bu barədə Foodinfo.az Türkiyə KİV-ə istinadən xəbər verir. 
Kardioloq Harmoni Reynolds insanların əsla yeməməli olduğu bəzi qidaları açıqlayıb.


Həkim qeyd edib ki, xüsusilə marqarin və hind qozu yağına diqqət edilməlidir. Ancaq ölçünü aşmadan kərə yağından da istifadə edilə bilər. Burada ən sağlam seçim isə zeytun yağıdır. 


Bundan başqa kartof cipsləri qidalanmamızdan çıxarılmalıdır. Emal olunmuş əti çox az miqdarda yalnız özəl günlərdə istifadə etmək olar. 
Həkim həmçinin vurğulayıb ki, bir çox zərərli maddə tərkibli şirniyyatlar əvəzinə bitter şokolad yemək tövsiyə olunur.

Leyla