Çay dünyanın ən məşhur içkilərindən biridir. O, nəinki canlandırır, qızdırır (və ya soyuyur - soyuqda) və susuzluğu yatırır, həm də orqanizm üçün çoxlu faydalı xüsusiyyətlərə malikdir. Çaya müxtəlif bitkilər əlavə etməklə daha dadlı və sağlam edə bilərsiniz.

Çaytikanın tərkibində çoxlu faydalı maddələr var: C vitaminləri, B, E, K, PP qrupları, dəmir, manqan, üzvi turşular və s. Bu bitki həzm orqanlarına faydalı təsir göstərir və immuniteti yaxşılaşdırmağa kömək edir;

Limon ARVI və digər yoluxucu xəstəliklərlə mübarizə aparmağa kömək edən C vitamini ilə zəngindir. Mütəxəssislər təkcə limonu birbaşa çaya əlavə etməyi deyil, həm də çay içdikdən sonra bu sitrus meyvəsindən bir dilim yeməyi tövsiyə edirlər - bu yolla onun tərkibindəki vitaminləri maksimum dərəcədə əldə edə bilərsiniz;

Kəklikotu çaya incə dad və ətir verir və müalicəvi xüsusiyyətlərə malikdir. Kəklikotu çox miqdarda efir yağı ehtiva edir, bunun sayəsində bu əlavə ilə çay bronxit və digər tənəffüs xəstəlikləri, qrip və ARVI müalicəsində kömək edir, həmçinin əhval-ruhiyyəni yaxşılaşdırır;

Nanənin efir yağı analjezik, antiseptik, antibakterial, tonik və bərpaedici xüsusiyyətlərə malik olan mentolla zəngindir. Nanə də sakitləşməyə kömək edir, yorğunluq və həddindən artıq gərginlik əlamətlərini aradan qaldırır;

Zəncəfil iltihab əleyhinə xüsusiyyətləri ilə tanınır. Mütəxəssislər immunitet sistemini gücləndirmək üçün mütəmadi olaraq istehlak etməyi məsləhət görürlər. Bundan əlavə, zəncəfil baş ağrılarını aradan qaldırmağa kömək edir, stressi azaldır, həzm, ürək-damar və sinir sistemlərinin fəaliyyətinə faydalı təsir göstərir.

Tərcümə etdi: Nurlan

Mənbə: aif.ru