Yumurta zülal və qida mənbəyi kimi istifadə edilən məşhur və sağlam məhsuldur. Ancaq müəyyən qaydalara əməl edilmədikdə onları korlamaq asandır. Foodinfo.az xəbər verir ki, mütəxəssislər yumurta bişirməyin altı ən zərərli üsulunu müəyyən ediblər:

Qızartma. Bəzi yağlar yüksək temperatura qədər qızdırıldıqda zəhərli aldehidlər buraxır. Yüksək temperatur A vitamininin 20% itkisinə səbəb olur.

Yumşaq qaynadılmış. Pasterizə edilmiş yumurtalardan istifadə etməsəniz, bu cür bişirmə təhlükəlidir. Mütəxəssislər zərərli bakteriyaların orqanizmə daxil olmaması üçün 70 dərəcəyə qədər bişirməyi məsləhət görürlər.

Mikrodalğalı sobadan istifadə. Mikrodalğalı emal məhsulun tərkibindəki bəzi birləşmələri parçalayan yüksək temperatur səbəbindən qida maddələrinin itirilməsi ilə nəticələnir.

Mayonez və xardal əlavə etmək kalori, doymuş yağ və natriumu artırır. Mütəxəssislər mağazadan alınan souslara daha sağlam alternativlərdən istifadə etməyi məsləhət görürlər.