Menyuya limon, soğan və sarımsaq əlavə etmək yeməkləri ürək və qan damarları üçün daha da faydalı edə bilər.

Həkimlərin sözlərinə görə, bu məhsulların tərkibində B, C vitaminləri, manqan, selen, mis, fosfor, sink və s. Buna görə də, ürək-damar sistemini qorumaq üçün diyetə daxil edilməlidir.

“Bu, xüsusilə yüksək qan təzyiqi olan və böyrək problemi olan insanlar üçün faydalıdır”, - deyən mütəxəssislər, xroniki xəstəlikləri olan xəstələrin pəhrizində hər hansı dəyişiklik edilməsinin mütləq həkimlə məsləhətləşməsini tələb etdiyini bildirib.

Həkimlər qeyd ediblər ki, soğan, sarımsaq və limonun daha bir mühüm xüsusiyyəti var: onlar pəhrizdə duzun miqdarını azaltmağa kömək edir. Mütəxəssislər onları balanslaşdırılmış pəhrizin bir hissəsinə çevirməyi, müntəzəm olaraq az miqdarda istehlak etməyi məsləhət görürlər.

Leyla