Adi qida dəyişikliyi artıq çəki ilə mübarizədə əhəmiyyətli təsir göstərə bilər.

Foodinfo.az xəbər verir ki, dietoloq Nahid Əli belə deyir.

Onun sözlərinə görə, insan kifayət qədər lif yemədiyi üçün arıqlayanda istədiyi nəticəni görmür.

Ağ çörək və ağ düyü kimi zərif taxıllar yağ yığılmasına işarə edən qan şəkəri sıçrayışlarına səbəb olsa da, lif və zülalla zəngin olan bütün taxıllar qan şəkərinin səviyyəsini bir neçə saat ərzində sabitləşdirir.

Çoxsaylı klinik sınaqlar təsdiq edir ki, bütöv taxıllarda yüksək pəhriz insulin reaksiyasını yaxşılaşdırır, maddələr mübadiləsini artırır, iştahı yatırır və təmizlənmiş taxıllarla müqayisədə həzm zamanı kalori yandırılmasını artırır.

Diyetoloq ağ unlu çörəyi və makaronu bütün taxıl variantları ilə əvəz etməyi məsləhət görür. Bu sadə üsul arıqlamaq səylərinizə müsbət təsir göstərəcək.

Nurlan