Bəzi qidalar təhlükəli birləşmə yarada və mədə problemlərinə səbəb ola bilər.

Foodinfo.az xəbər verir ki, mütəxəssislər heç vaxt qarışdırılmaması lazım olan qidaları sadalayıblar.

Qazlı içkilər və pizza. Bu klassik birləşmə mədəyə mənfi təsir göstərə bilər. Pizzadakı zərif karbohidratlar sodaya əlavə edilmiş şəkərlə birləşərək qan şəkərinizin səviyyəsinin yüksəlməsinə səbəb ola bilər. Pizza həm də yağlı yeməkdir və onu qazlı içkilərlə qarışdırmaq həzm sisteminə zərər verə, diskomfort və şişkinlik hisslərinə səbəb ola bilər.

Meyvələr və dənli bitkilər. Həssas mədəsi olan insanlar üçün həzm müddətindəki fərqə görə meyvələri taxıllarla birləşdirmək yaxşı fikir olmaya bilər. Meyvələr mədə tərəfindən asanlıqla həzm olunur, taxıl isə daha uzun müddət həzm olunur. Bu məhsulların birlikdə yeyilməsi narahatlıq yarada bilər.

Yumurta və ət. Yumurtanı ətlə, məsələn, kolbasa ilə birləşdirmək həzm sisteminə zərər verə bilər. Yumurta və ət çox miqdarda protein ehtiva edir ki, bu da protein yüklənməsinə və mədə narahatlığına səbəb ola bilər.

Qatıq və giləmeyvə. Qatıq qələvi məhsuldur və bir çox meyvə və giləmeyvə asidik mühitə malikdir. Bu birləşmə mədə narahatlığına da səbəb ola bilər.

Leyla