Kardioloq, tibb elmləri doktoru Tatyana Brodovskaya yüksək xolesterolun yalnız kilolu insanlarda olması fikrini təkzib edib.
Mütəxəssis qeyd edib ki, arıqlıq xolesteroldan qorumur. Üstəlik, yağlı qidaların istifadəsi bu patologiyanın səbəbi deyil.
Onun sözlərinə görə, yüksək xolesterolun qarşısını almaq üçün sadə karbohidratlardan və doymuş yağlarla zəngin qidalardan imtina etmək lazımdır.
Xolesterolu yüksək olan qidalar adətən doymuş yağda da yüksək olur. Onlar "pis" xolesterinin səviyyəsini yüksəldə bilər, buna görə də doymuş yağda az olan qidaları seçmək yaxşıdır. Qırmızı ət, yağdan imtina etmək daha yaxşıdır. Çoxlu lif (lobya, yulaf ezmesi), sağlam doymamış yağlar (avokado, zeytun yağı və qoz-fındıq) olan qidalar yeməyə çalışın.
Fərid