Əksər evdar xanımlar çörək bişirməyi çox xoşlayırlar. Foodinfo.az bu dəfə şəkər çörəyinin düzgün bişirilmə qaydasını sizə təqdim edir.
Tərkibi:
Əla növ buğda unu – 530 q,
Ərinmiş yağ – 260 q,
Şəkər kirşanı – 300 q,
Yumurta – 1 əd,
Vanilin – 3 q,
Hazırlanması:
Ərinmiş yağı şəkər kirşanı ilə 25 – 30 dəq. çalın.
Bu zaman ona az-az yamurta ağı əlavə edin. Qarışığa vanilin və ələnmiş un qatılıb xəmir yoğrun.
Həmin xəmirdən 60 – 75 qramlıq girdə kündələr hazılrayın.
Perqament kağızı sərilmiş listlərə düzün.
Üzərinə yumurta sarısı çəkib 175 – 180 C istilikdə 25 – 30 dəq. bişirin.
Şəkərçörəyi soyuduqdan sonra üstünə şəkər kirşanı səpin.
Şəkərçörəyi, novruz xonçasında səməni, şəkərbura, badambura, şor qoğal ilə birlikdə olur.
Əksər evdar xanımlar çörək bişirməyi çox xoşlayırlar. Foodinfo.az bu dəfə şəkər çörəyinin düzgün bişirilmə qaydasını sizə təqdim edir.
Tərkibi:
Əla növ buğda unu – 530 q,
Ərinmiş yağ – 260 q,
Şəkər kirşanı – 300 q,
Yumurta – 1 əd,
Vanilin – 3 q,
Hazırlanması:
Ərinmiş yağı şəkər kirşanı ilə 25 – 30 dəq. çalın.
Bu zaman ona az-az yamurta ağı əlavə edin. Qarışığa vanilin və ələnmiş un qatılıb xəmir yoğrun.
Həmin xəmirdən 60 – 75 qramlıq girdə kündələr hazılrayın.
Perqament kağızı sərilmiş listlərə düzün.
Üzərinə yumurta sarısı çəkib 175 – 180 C istilikdə 25 – 30 dəq. bişirin.
Şəkərçörəyi soyuduqdan sonra üstünə şəkər kirşanı səpin.
Şəkərçörəyi, novruz xonçasında səməni, şəkərbura, badambura, şor qoğal ilə birlikdə olur.





