
Balıq omeqa-3 yağ turşularının ən zəngin mənbəyidir. Foodinfo.az bildirir ki, həftədə 2 dəfə balıq yemək ürək-damar sistemini qoruyur və xolesterini azaldır. Omeqa-3 ürək ritmini normallaşdırır və qan təzyiqini salmağa kömək edir.
Balıq həmçinin beyin sağlamlığı üçün də vacibdir, yaddaşı gücləndirir. Yaşlılarda Alzheimer riskini azaltmaqda faydalı rol oynayır. Balıq zülal baxımından zəngin və həzm üçün yüngüldür. Dəniz balıqları xüsusilə yüksək qida dəyərinə malikdir.
Təzə və ya dondurulmuş balıq seçmək olar. Balıq yeməkləri immuniteti gücləndirir və iltihab əleyhinə təsir göstərir. Uşaqların inkişafı üçün balıq faydalıdır.
Balığın müxtəlif növləri fərqli vitamin və minerallarla zəngindir. Həftəlik menyuya balıq əlavə etmək sağlam həyat tərzinin göstəricisidir.