Tərkibinə, dadına və quruluşuna görə fərqlənən bu süd məhsulunun geniş çeşidindən yalnız təbii qatıq faydalı xüsusiyyətlərə malikdir.

Tərkibində zərərli bakteriyaların böyüməsini maneə törədən, bağırsaq mikroflorasını normallaşdıran və həzm prosesini yaxşılaşdıran bifidobakteriyalar və laktobakteriyalar var.

Mütəxəssislərin qeyd etdiyi kimi, təbii qatıq dysbiosis və mədə-bağırsaq problemləri ilə mübarizədə kömək edir, həmçinin ümumi toxunulmazlığı yaxşılaşdırır.

Bakteriyalara əlavə olaraq, bu məhsulda daha çox faydalı maddələr var: PP, C, A vitaminləri, demək olar ki, bütün B vitaminləri, sink, kalsium, maqnezium və daha çox. Bundan əlavə, təbii qatıq laktoza dözümsüzlüyü olan insanlar tərəfindən istehlak edilə bilər.

Yoqurtu seçərkən, məhsulun saxlama müddətinə diqqət yetirməlisiniz - nə qədər qısa olsa, bir o qədər təbiidir.

Tərkibini də öyrənin, tərkibində olmayan yoğurtlara üstünlük verin: konservantlar, boyalar, ləzzətlər, stabilizatorlar və qatılaşdırıcılar. Unutmayın ki, məhsul soyuducuda +6 dərəcədən aşağı temperaturda saxlanmalıdır.

Nurlan