Pəhriz zamanı şirniyyatları qida rasionundan vçıxarmaq lazım deyil, lakin desertləri təbii zefir və ya şərbətlə əvəz etmək məsləhətdir. 

Foodinfo.az xəbər verir ki, bu barədə dietoloq Yelena Solomatina NEWS.ru ilə söhbətində danışıb.

Mütəxəssisin fikrincə, zefir təbii meyvələrdən və ya şəkər əlavə edilmədən giləmeyvələrdən hazırlanmalıdır. Eyni zamanda, şirniyyatdan dərhal imtina etməməli olduğunuzu qeyd edib. Məsələn, südlü şokolad əvəzinə tünd şokolad yeyə, tədricən daha sağlam desertlərə keçə bilərsiniz.

“Şirniyyatdan imtina etmək çətindirsə, tünd acı şokoladda olan şəkərsiz naringilər desert kimi uyğun gəlir. Bədən üçün faydalıdır”, - deyə o bildirib.

Nurlan