Yulaf sağlam qidalanmada çox məşhur bir taxıl növüdür. O, yüksək lif tərkibi, antioksidan xüsusiyyətləri və bir çox digər qida maddələri ilə tanınır.

Foodinfo.az yulafın faydalarını təqdim edir:

- Yulaf beta-qlükan adlı həll olunan lif növü ilə zəngindir. Bu lif həzm sisteminin nizamlı işləməsini dəstəkləyərək qəbizliyin qarşısını alır. - Sizi tox hiss etdirən və uzun müddət enerji verən qidadır. Aşağı glisemik indeksi sayəsində qan şəkərini tarazlaşdırır və aclıq hissini azaldır. 

- Xolesterol səviyyəsini aşağı sala bilən beta-qlükan lifini ehtiva edir. Bu ürək sağlamlığına müsbət təsir göstərir. Tərkibindəki yüksək antioksidant sayəsində ürək xəstəliklərinə qarşı da qoruyucu təsir göstərir. 

- Tərkibində kalium, maqnezium və C vitamini kimi qan təzyiqini aşağı salmağa kömək edən minerallar var. Yulafın müntəzəm istifadəsi hipertoniya riskini azaldır.

- Yulaf həzm sağlamlığını dəstəkləyən xeyirli qidadır. Tərkibindəki lif həzm sisteminin nizamlı işləməsini təmin edərkən, prebiotik xüsusiyyətləri bağırsaqlarda faydalı bakteriyaların miqdarını artıraraq həzm sağlamlığını dəstəkləyir.

- Tərkibindəki antioksidant sayəsində sərbəst radikalları təmizləyərək bədəni oksidləşdirici stressdən qoruyur. Bu, hüceyrələrin zədələnməsinin qarşısını alır və qocalmanı gecikdirir.