Bəzi dondurmalarda müxtəlif siroplar, dadlandırıcılar, konservantlar, ola bilər. Odur ki, həddindən artıq istehlak edilərsə, uşaqlarda diabet, ürək-damar xəstəlikləri və qida rəngi səbəbiylə zehni geriliyə səbəb ola bilər.

Dondurma istehsalının müxtəlif mərhələlərində qeyri-kafi gigiyenik şərait kimi səbəblərdən bir çox mikroorqanizmin bulaşma riskidir. Xüsusilə də tərkibindəki süd mikroorqanizmlərin asan çoxalması üçün yaxşı bir mühitdir. Bu səbəbdən dondurmalar mütləq pasterizə olunmuş süddən hazırlanmalıdır.

Səhhətində heç bir problemi olmayan şəxslər həftədə 2-3 dəfə dondurma, arıqlama mərhələsində olanlar isə həftədə bir dəfə dondurma yeyə bilər. Diabet diaqnozu qoyulmuş şəxslər diabet xəstələri üçün xüsusi hazırlanmış şəkərli diabet dondurmaları arasından seçim edə bilərlər.

Nərmin