Çia toxumları sağlamlığımızı qorumaq və gücləndirmək üçün vacib vitamin və mineralları ehtiva edən bir qidadır. Süddən daha çox kalsium və balıqdan daha çox omeqa-3 yağ turşusu ehtiva edir. Buna görə də çia toxumlarının sağlamlığımız üçün bir çox faydası var. 

Foodinfo.az çia toxumlarının faydalarını təqdim edir:

1. Kalsiumun tərkibi: Çia toxumları süddən daha çox kalsium ehtiva edir. Buna görə də sümük sağlamlığını qorumaq və gücləndirmək üçün yaxşı bir mənbədir.

2. Omeqa-3 yağ turşuları: Balıqdan daha çox omeqa-3 yağ turşusu ehtiva edən çia toxumları ürək sağlamlığını dəstəkləyir və iltihabı azaldır.

3. Lif tərkibi: Çia toxumları yüksək lif tərkibinə malikdir. Lif həzm sağlamlığını dəstəkləyir, toxluq hissi verir və qan şəkəri balansını qoruyur. 

4. Antioksidantlar: Bu toxumlar yüksək antioksidan tərkibə malikdir. Antioksidantlar bədəni sərbəst radikalların zərərli təsirlərindən qoruyur və hüceyrələrin zədələnməsinin qarşısını alır.

5. Protein tərkibi: Çia toxumları yaxşı bir protein mənbəyidir və əzələ sağlamlığını dəstəkləyir. O, həmçinin özünüzü tox hiss etməklə çəkiyə nəzarət etməyə kömək edə bilər.