Ağ çörək ilə ət yeməyin, çünki bu birləşmə həzm problemlərinə səbəb ola bilər. Bu barədə “Moskva 24”ə terapevt, dietoloq, tibb elmləri doktoru Marqarita Koroleva məlumat verib.

O, bunu ağ çörəyin tərkibində bitki liflərinin olmaması ilə izah edib. Ətdə isə qidanın düzgün həzm olunması üçün son dərəcə vacib olan lif var.

Ət kimi tam zülal qaynaqlarını ağ çörəklə yeməmək daha yaxşıdır. Ətlə yanaşı mədədə də şişəcək. Bu, zülalın həzmini çətinləşdirəcək. Lakin işlənməmiş zülal üçün risk faktoru ola bilər. Orqanizm artıq iltihab əleyhinə təsir göstərir.

Onun sözlərinə görə, ağ çörəyi tərəvəz və bitki lifi olan göyərti ilə birləşdirmək daha yaxşıdır. 

Leyla