Dünyanın ən sağlam mətbəxləri arasında Yapon, İsveç və Türk mətbəxləri müstəsna yer tutur. Foodinfo.az bildirir ki, hər bir mətbəx özünəməxsus sağlam qida vərdişlərinə malikdir. Yapon mətbəxi zəngin omega-3 yağ turşuları, düyü və tərəvəzlərlə tanınır. Bu, ürək və damar sağlamlığına müsbət təsir göstərir.

İsveç mətbəxi isə balıq, kartof və süd məhsulları ilə zəngindir və immuniteti gücləndirir. Türk mətbəxi isə çoxsaylı təbii bitki və otlar, zeytun yağı və protein mənbəyi olan ətlərlə öyünür. Hər üç mətbəx, həmçinin müxtəlif fermentləşdirilmiş məhsulların istifadəsi ilə diqqət çəkir.

Bu qidaların sağlamlığa faydaları, onların təzə və təbii maddələrlə hazırlanmasında gizlidir.