Yaz mövsümü immunitet sisteminin möhkəmləndirilməsi üçün vacib dövrdür. Foodinfo.az bildirir ki, yerli meyvələr və tərəvəzlər bu məqsədlə xüsusilə faydalıdır. Gilas, tərkibindəki C vitamini ilə immuniteti gücləndirir və soyuqdəymə əlamətlərini azaldır. Yabanı böyürtkən və moruq da antioksidantlarla zəngindir, orqanizmi toksinlərdən təmizləyir. Qarpız və çəyirdəksiz qovun yüksək su tərkibinə malikdir və bədəni nəmləndirir. Kök isə, karotinlə zəngin olub, bədənin qorunma qabiliyyətini artırır.

Çuğundur və tərəvəzlər tərkibindəki vitamin və minerallarla immunitet sistemini gücləndirir. Yerli süd məhsulları və qatıq da yaxşı bakteriyalar təmin edərək bağırsaq florasını qoruyur. Kəklikotu və balqabaq toxumu kimi təbii məhsullar da immunitetin yüksəlməsinə kömək edir. Yerlilər, tərkibindəki təbii maddələr sayəsində orqanizmə müsbət təsir edir və yazın gəlişi ilə bədəni möhkəmləndirir.