
Bu gün yemədiyiniz hər şeyi sabah mikrodalğalı sobada qızdırmaq olar. Evdə yemək yeyən hər kəs belə düşünür, amma bir nüans var. Bəzi məhsullar bu cür qızdırılmanı sevmir - və vacib detalları bilmirsinizsə, onlardan zəhərlənə bilərsiniz.
Düyü bakteriyalar tərəfindən sevilir. Əgər qabı iki saat ərzində soyuducuya qoymasanız, mikroblar çoxalacaq. Mikrodalğalı soba onları öldürməyəcək: bədənə daxil olduqdan sonra zəhərlənməyə səbəb olacaqlar.
Qaynadılmış yumurta soyuducuda bir gündən çox olmayaraq saxlanılır. Soyuduqdan sonra onlar artıq qızdırıla bilməzlər, əks halda zülal oksidləşəcək və kanserogenlər meydana çıxacaq.
Qızdırılan göbələklər yemək xoşagəlməzdir - lakin bu, mikrodalğalı sobada onların başına gələ biləcək ən pis şey deyil. Yumurtalarda olduğu kimi, zülallar da parçalanacaq və onların yerini təhlükəli oksidləşmə məhsulları tutacaq.
Kələm sağlamdır - ancaq mikrodalğalı sobaya qoyulana qədər. Tərəvəz xərçəng riskini azaldan və qan təzyiqini normallaşdıran nitratlarla zəngindir. Ancaq yenidən qızdırıldıqda bu maddələr təhlükəli nitrozaminlərə çevrilir: şişləri təhrik edir və qaraciyəri məhv edir.
Kartof ucuz və qidalı bir məhsuldur, lakin onlara laqeyd yanaşmaq olmaz. Onu uzun müddət otaq temperaturunda saxlamaq olmaz.
Bşmiş dəniz məhsulları dərhal soyuducuya qoyulmalı və orada bir gündən çox olmayaraq saxlanılmalıdır.
Leyla