Arıqlama prosesində qidalanma vərdişlərinin yenidən qiymətləndirilməsi sağlam və davamlı şəkildə arıqlamaq üçün təməl bir addımdır. Bu dövrdə istehlak edilə biləcək çoxlu sağlam qidalar var ki, bunlardan biri də balqabaqdır.

 Foodinfo.az xəbər verir ki, balqabaq yaxşı bir antioksidan qaynağıdır. Lutein, zeaksantin və beta-karoten kimi karotenoidlərlə zəngindir. Bu maddələr göz, dəri, ürək və sümük sağlamlığı üçün çox faydalıdır. Həmçinin bir çox xərçəng növlərinə, xüsusən də prostat xərçənginə qarşı qoruyucudur. Xərçəng hüceyrələrini öldürür və onların böyüməsinin qarşısını alır.

Onun qabığa yaxın bölgələrində daha çox antioksidan olduğu aşkarlanmışdır. Sarı balqabaqda yaşıl balqabaqdan daha yüksək miqdarda birləşmələr var. 

Şəkərli diabet xəstələri üçün yaxşı qida olan balqabaq xüsusilə 2-ci tip şəkərli diabet xəstələrində qan şəkərini balanslaşdırmağa kömək edir.

Xüsusilə tərkibində həll olunan liflə zəngin olması sayəsində bağırsaqların fəaliyyətini sürətləndirir. Faydalı bakteriyaların və həll olunan liflərin işi sayəsində bağırsaqlarda yaxşı bakteriyaların olmasını təmin edir. Qısa zəncirli yağ turşuları istehsal edən bu yaxşı bakteriyalar bağırsaqları qidalandırır. Həmçinin qısa zəncirli yağ turşuları mikrobları aradan qaldırmağa kömək edir, bağırsaq infeksiyalarını azaldır, irritabl bağırsaq sindromu, İBS və kolit, xoralar və kolon xərçənginin qarşısını alır.

Balqabaq arıqlama prosesində təsirli bir vasitədir. O, aşağı kalorili bir qidadır və bədəninizə çox kalori əlavə etmədən böyük bir porsiyaya sahib ola bilərsiniz. Bu, çəki itirmə prosesinizi dəstəkləyə bilər. Balqabaq yüksək lif tərkibi ilə tanınır. Lif dolğunluq hissini artırmağa və həddindən artıq yemək riskini azaltmağa kömək edir. Bundan əlavə, balqabağın müntəzəm istifadəsi həzm sağlamlığını yaxşılaşdırır, tərkibindəki yüksək su ilə sizi tox saxlayır.