Bişmiş skumbriya gündəlik menyu üçün həm sürətli, həm də ləzzətli yeməkdir. Bu resept balığın təbii dadını, şirəliliyini və qida dəyərini qoruyur.
Foodinfo.az Rbc-Ukraine və Instagram fədbloger Aleks Mil-ə istinadən xəbər verir ki, bu yemək üçün aşağıdakı inqrediyentlərə ehtiyac var:

  • Skumbriya – 1 ədəd

  • Duz, istiot, kişniş

  • Soya sousu – 5 xörək qaşığı

  • Limon suyu – 1 xörək qaşığı

  • Şəkər – 1 çay qaşığı

  • Bitki yağı – 1 xörək qaşığı

Hazırlanma qaydası:

  1. Balığın başını, üzgəclərini, quyruğunu və sümüklərini təmizləyin. İçini və qara pərdəsini çıxarın.

  2. İki ədəd balıq filesini hər iki tərəfdən duz, istiot və kişnişlə səpin. Sonra filesi kiçik hissələrə bölün və folqa “qayıqları” üzərinə dərisi yuxarı olmaqla düzün.

  3. Marinad üçün soya sousu, limon suyu, bitki yağı və şəkəri qarışdırın. Balığın üzərinə tökün və 30 dəqiqə saxlayın.

  4. Sobada 200 °C-də əvvəlcədən qızdırılmış sobada 15 dəqiqə bişirin.

Bu sadə resept ilə skumbriyanın dadını maksimum qoruyaraq qısa müddətdə ləzzətli və faydalı yemək hazırlamaq mümkündür.