Mürəbbə hazırlamaq çox zövqlü bir iş olsa da, düzgün texnikalardan istifadə etməklə daha dadlı nəticə əldə edə bilərsiniz.
Foodinfo.az mürəbbə hazırlayarkən diqqət etməli olduğunuz 5 məsləhəti sizə təqdim edir:
1. Mürəbbə hazırlayarkən meyvə və şəkəri qazana qoyub qaynatmaq kifayət deyil. Məhsulun qatılıq dərəcəsini daha da çoxaltmaq üçün qazana bir az limon suyu və ya alma sirkəsi əlavə etmək lazımdır. Bu şəkildə mürəbbənizin tutarlılığı iki qat artacaq.
2. Mürəbbə bişirərkən istifadə edəcəyiniz meyvələrin təzə və yetişmiş olması çox vacibdir. Həmçinin, meyvələri yuduqdan sonra yaxşıca qurudun və toxumları çıxartmağı unutmayın. Toxumlar mürəbbənizin dadını korlaya bilər.
3. Bu zaman istifadə edəcəyiniz şəkərin miqdarını düzgün tənzimləmək mürəbbənizin dadını müəyyən edəcək. Həddindən artıq şəkər istifadəsi mürəbbənizin dadını poza bilsə də, çox az şəkər istifadə mürəbbənizin tutarlılığına da təsir edə bilər. Ümumiyyətlə, şəkərin yarısı qədər meyvə istifadə etməyiniz məsləhətdir.
4. Qaynama müddətinə diqqət yetirin. Mürəbbənizi bişirərkən daim qarışdırmaq lazımdır. Bundan əlavə, qaynama vaxtı da çox vacibdir. Mürəbbənizi mükəmməl bir tutarlılığa çatana qədər qaynatmalısınız. Bu müddət adətən 30-40 dəqiqədir.
5. Saxlama şərtlərinə diqqət edin. Mürəbbənizi hazırladıqdan sonra münasib şəraitdə saxlamalısınız. Sterilləşdirilmiş şüşə bankalara doldurun və sıx bağlayın. Onları sərin və qaranlıq yerdə saxlaya bilərsiniz. Mürəbbənizin daha uzun müddət təzə qalması üçün üzərinə bir az yağ da damcılada bilərsiniz.