Balqabaq tumları balqabaq meyvəsinin içərisində yerləşən toxumlardır və bu toxumlar balqabaq meyvəsinin daxili hissəsindən ayrıldıqdan sonra əldə edilir. Balqabaq toxumları sağlam qidalanma profilinə malikdir və bir çox fayda təmin edə bilən təbii qida mənbəyidir. 

Bu toxumlar lif, zülal, sağlam yağlar, E vitamini kimi vitaminlər, maqnezium və sink kimi minerallar və antioksidantlarla zəngindir. Həm qəlyanaltı olaraq, həm də salat və desertlər kimi bir çox yeməklərdə istifadə edilə bilər. 

Bəs balqabaq toxumu yemək nələrə faydalıdır?

 Foodinfo.az balqabaq tumunun faydalarını təqdim edir:

  • Antioksidantlarla zəngindir.
  • Diabet riskini azaldır.
  • Xərçəng əleyhinə xüsusiyyətlərə malikdir.
  • Pis xolesterol səviyyəsini aşağı salır. 
  • Yuxunu yaxşılaşdırır. 
  • Pəhriz qəlyanaltı üçün uyğundur. 
  • Parazitlərin bədəndən atılmasını təmin edir. 
  • Sidik kisəsinin sağlamlığı üçün faydalıdır.
  • Sümük formalaşması üçün vacib bir qidadır. 
  • Yaxşı sink mənbəyidir. 
  • Retinanın sağlamlığını qoruyur. 
  • Saçlarınızı gücləndirir. 
  • Spermanın keyfiyyətini artırır. 
  • İmmuniteti gücləndirir. 
  • Prostat sağlamlığını dəstəkləyir.
  • Dərinin sağlamlığını qoruyur.
  • Qəbizlik problemlərini aradan qaldırır. 
  • Ürək sağlamlığını qoruyur. 

Balqabaq toxumu hansı orqanlara gərəklidir?

Balqabaq toxumu antioksidanların çox zəngin qida mənbəyidir. Buna görə də, sərbəst radikalların bədənə zərərli təsirlərini maneə törətməklə xroniki xəstəliklərə qarşı qoruyucu rol oynayır. 

Balqabaq toxumlarının müntəzəm istehlakı xərçəng riskini azalda, yuxu rejimini dəstəkləyə, dəri sağlamlığını yaxşılaşdıra, reproduktiv hormonların keyfiyyətini artıra və həzm sisteminin sağlam fəaliyyətinə töhfə verə bilər. Bu səbəblərə görə balqabaq toxumu sağlamlığınıza mühüm töhfə verir.

Balqabaq toxumlarını birbaşa qəlyanaltı etmək, salatlara əlavə etmək və qatıq və ya meyvə qarışıqlarına səpmək olar. Qızardılmış hald

a da istehlak etmək olar.