Tomat pastası adətən pomidor, bibər və ya digər tərəvəzləri qaynadıb püre halına salmaqla əldə edilən qida tərkib hissəsidir. Tomat pastası yeməklərin dadını artırmaq üçün geniş istifadə olunur.

 Foodinfo.az bildirir ki, tomat pastası kiflənməyə meylli qida maddəsidir. Bu, tomat pastasının yüksək nəmliyi və aşağı turşuluq səviyyəsi ilə bağlıdır. Bu şərtlər kif böyüməsi üçün uyğun bir mühit təmin edir. Tomat pastasının kiflənməsinin qarşısını almaq üçün onu düzgün saxlamaq və istehlak etmək vacibdir. Tomat pastası sərin və quru yerdə saxlanmalı və açıldıqdan sonra soyuducuya qoyulmalıdır. Bundan əlavə, istehlakdan əvvəl tomat pastasını yoxlamaq və kif olub olmadığını müəyyən etmək vacibdir. 

 Tomat pastasının üzərinə 1 xörək qaşığı zeytun yağı töksəniz, pastanız nə xarab olar, nə də kif bağlayar. Bu texnikanı satışdan aldığınız tomat pastası və evdə hazırladığınız tomat pastası üçün də tətbiq edə bilərsiniz. 

Dietoloqların fikrincə, kiflənmiş tomat pastası yemək olmaz.