İnsanlar tez-tez pula qənaət etmək üçün aeraportda və ya təyyarədə yeməyi özləri ilə gətirir.  Foodinfo.az Sun Online Travel-ə istinadən xəbər verir ki, təcrübəli stüardessa niyə bunu etməməli olduğunuzu izah edib.

10 illik iş təcrübəsi olan işçinin sözlərinə görə, bəzən insanlar unudurlar ki, bəzi qida məhsulları kifayət qədər tez xarab olur.

Bəzi sərnişinlər bel çantasında və ya çamadanında soyuducu olmadığını düşünmədən toyuq salatlarını, sendviçlərini və ət paketlərini özləri hazırlayırlar. Evdən hava limanına çatmağın nə qədər vaxt aparacağını düşünmək lazımdır.

Bəzən insanlar bu yeməyi gəmiyə götürüb yeməzdən əvvəl altı saata qədər çantada qutuda saxlayırlar.

Bununla əlaqədar olaraq stüardessa daha bahalı olsa belə, ya hava limanında, ya da təyyarənin göyərtəsində yemək almağı tövsiyə edir. Ən azından, o, ya soyuducudan, ya da təzə hazırlanmış olacağını söyləyib.

Uçuş bələdçisi qeyd edir ki, əgər sərnişin hələ də səfər üçün təyyarədə evdə hazırlanmış yemək götürmək niyyətindədirsə, o zaman bunların sadə rəfdə dayanıqlı məhsullar olduğuna və kəskin, spesifik qoxuya malik olmadığına əmin olmaq lazımdır.

Nurlan