Popkorn qarğıdalı dənələrinin istidən şişməsi prosesi nəticəsində əldə edilir. Bu proses zamanı qarğıdalı dənələrindəki nişasta istiliyin təsiri ilə gel konsistensiyasına çevrilir və onların tərkibindəki su buxarlanır. Nəticədə qarğıdalı dənələri partlayır və iştahaaçan bir dad yaranır.

Foodinfo.az xəbər verir ki, popkorn qəlyanaltı kimi tez-tez seçilən bir yeməkdir. Məşhur olmasının səbəbi həm dadlı, həm də sağlam qəlyanaltı olmasıdır. Onu düzgün hazırlandıqda orqanizmə bir çox faydalar verə bilər. 

Onun sağlam qəlyanaltı olmasının bir neçə səbəbi var. Birincisi, onun kalorisi azdır. Qarğıdalı dənəsi açıldıqda onların həcmi artır və bu da onların daha çox yer tutmasına və bir porsiyada daha az kalori ehtiva etməsinə səbəb olur. Bu, popkornu çəkiyə nəzarət etmək üçün yaxşı seçim edir. 

Bundan əlavə, popkorn liflə çox zəngindir. Lif həzm sistemini tənzimləməyə kömək edir və toxluq hissi verir. Yüksək lif tərkibi sayəsində popkorn sizi uzun müddət tox saxlayır və qəlyanaltı ehtiyaclarınızı qarşılayır. Həmçinin lif ürək sağlamlığına müsbət təsir göstərir.

Həm də tərkibi antioksidantlarla zəngindir. Antioksidantlar bədənimizi sərbəst radikallardan qoruyaraq yaşlanmanın və xəstəliklərin qarşısını alır. 

Bununla belə, bir neçə məqama diqqət yetirmək lazımdır. Popkornun sağlam olması üçün onun düzgün hazırlanması vacibdir. Satışda olan popkorn məhsullarında çox vaxt trans yağlar, duz və süni dadlandırıcılar olur. Buna görə qablaşdırılmış popkorn məhsullarını seçərkən inqrediyentlər siyahısını yoxlamaq vacibdir. Bundan əlavə, evdə popkorn hazırlayarkən duz və yağ miqdarına nəzarət etmək onu daha sağlam bir seçimedir.