Sirkə daha dadlı unlu məmulatlar bişirmək istəyənlərə əsl köməkçi rolunu oynayır.

 Foodinfo.az-ın məlumatına görə, sirkə xəmiri inanılmaz dərəcədə yumşaq və daha dadlı edə bilən sehrli bir maddədir. Xəmirə bir az sirkə əlavə etmək onu yumşaq və təravətli saxlamağa kömək edən gluten strukturunu gücləndirməyə kömək edir. Bu sadə addım həddindən artıq quruluğun qarşısını almağa kömək edəcək və sizə yumşaq və dadlı maya xəmiri verəcəkdir.

 Sirkə maya və un arasında daha aktiv reaksiya yaradır ki, bu da son nəticədə xəmirin daha yaxşı qalxmasına imkan verir. Reseptə bir az sirkə əlavə etsəniz, bişmələriniz kifayət qədər yumşaq və məsafəli olacaq. Sirkə yalnız məsaməli və yumşaqlıq təmin etmək üçün deyil, həm də bişmiş məhsullarınıza xüsusi bir dad əlavə edən bir üsuludur.