Soğan bir çox yeməklərin əsas tərkib hissəsidir və bir çox sağlamlıq faydaları ilə yanaşı, yeməklərə dad qatır. Açıq havada qalan kəsilmiş soğan tez bir zamanda mikroorqanizmlərin inkişafına səbəb olur və nəticədə xarablaşır.

Bəs kəsilmiş soğan qalığını necə təzə saxlaya bilərik?

 Foodinfo.az xəbər verir ki, kəsilmiş soğan parçalarını saxlamaq üçün hava keçirməyən konteyner və ya saxlama qabından istifadə edin. Hava keçirməyən qablar soğanların məruz qaldığı havanı məhdudlaşdırır və onların təravətini qorumağa kömək edir. 

Artıq qalmış soğanı streçlə sarısanız, hava ilə təmasının qarşısını almış olarsınız. Bükülmüş soğanı soyuducuda saxlamaqla təzəliyini daha uzun müddətli edə bilərsiniz.

 Soğanı kəsdikdən sonra soyuducuda saxlamaq onların təravətini qorumaq üçün ən yaxşı üsullardan biridir. Lakin onları soyuducuda saxladıqda daha tez istifadə etmək tövsiyə olunur. 

Kəsilmiş soğanı istifadə etməzdən əvvəl onları mümkün xarab olma əlamətlərini yoxlayın. Əgər onların qoxusu və ya görünüşü dəyişibsə, o soğandan istifadə etməyin. Kəsilmiş və açıq soğanların saxlanması onların təravətini qorumaq və qida təhlükəsizliyini təmin etmək üçün vacibdir. Soğanı soyuducuda saxlamaq, onları hava keçirməyən qablara qoymaq və ya polietilenlə bükmək doğranmış soğanların xarab olmasının qarşısını ala bilər. Soğan dadlı yeməklərin əsas tərkib hissəsidir, ona görə də onları təzə saxlamağın yollarını öyrənmək mətbəxinizdə faydalı ola bilər.