Yeməkləri daha dadlı etmək və xəstələrin immun sistemini gücləndirmək üçün ət ekstraktından istifadə edirlər. 

Foodinfo.az bu məqalədə sizə bankada ət ekstraktı hazırlamağı və əti bankada necə bişirməyi öyrədəcəyik.

Ət ekstraktı çoxlu dəmir, zülal, jelatin və kalsium ehtiva etdiyi üçün xəstələr, körpələr, arıq və zəif insanlar, hamilə və laktasiya edən qadınlar üçün faydalıdır. 

Yalnız ət ekstraktı istifadə etmək istəyirsinizsə, əti elə yerləşdirin ki, bankanın içini tam doldursun və bankanın içindəki inqrediyentlərə bir az zeytun yağı və istədiyiniz ədviyyatlar, sarımsaq, soğan və duz əlavə edin və bişirin.

 Əgər xəstəni qidalandırmaq və sümüyü gücləndirmək üçün ətin özündən istifadə etmək istəyirsinizsə, bankaya su əlavə etmək lazım deyil, ətin özü yemək zamanı kifayət qədər su buraxacaq, ancaq çıxarmaq üçün bankaya bir az su əlavə edə bilərsiniz.

Əti banka içərisində hazırlamaq üçün sarımsaq, soğan və ədviyyatlarla birlikdə hər növ qırmızı ət və ya ağ ətdən istifadə edə bilərsiniz.

Qoyun əti ekstraktı üçün inqrediyentlər  

Təzə qoyun əti 250 qram

Orta soğan 1 ədəd

Duz lazım olan dərəcədə

Qoyun əti ekstraktı necə hazırlanır?

Əti kiçik parçalara ayırın və doğranmış soğan və duz ilə birlikdə metal qapaqlı bir bankaya qoyun. 

Kavanozu bağlayın və qazana qoyun.

Qazana stəkanın dibinə çatacaq qədər su əlavə edin, lazım gələrsə, üzərinə ağır bir əşya qoyun.

Su qaynayana kimi alovu artırın, sonra su qaynayana qədər alovu azaldın və şirəsi çıxanadək bişirin.

Bankanı sərinləmək üçün kənara qoyun və sousu ətdən ayırın.

Ət ekstraktının daha dadlı olması üçün bir az zeytun yağı, zerdeçal, qara bibər toxumu, bolqar bibəri, dəfnə yarpağı, kök və cəfəri əlavə edə bilərsiniz.

Ət nə qədər yaxşı olarsa, ekstraktı da bir o qədər dadlı və keyfiyyətli olar. 

Ət ekstraktını qapalı bankada soyuducuda 2 günə qədər saxlaya bilərsiniz. 

Şəbnəm