
Balıq zəkanı yaxşılaşdıra bilən Omeqa-3-ü dəstəkləyən ən vacib qidadır. Lakin bu vitamini əldə etmək üçün bişirmə üsuluna, balığın növünə və təzəliyinə fikir vermək lazımdır.
Balıq mövsümünün başlaması ilə insanlar balıq bişirmək yollarını araşdırmağa başlayırlar. Balıq bişirmə üsulları da balıq növündən asılı olaraq dəyişir. Bəziləri qızardılmış hamsi, bəziləri bişmiş qızılbalığı sevir.
Foodinfo.az balıq bişirmə üsullarını təqdim edir:
Qızartma:
Qızartma ümumiyyətlə hər kəsin sevimli üsullarından biridir. Bir çox balıq növünə qızartma texnikasını tətbiq edə bilərsiniz. Bununla belə, qızartma zamanı yağı yaxşıca qızdırmaq lazımdır, çünki yağ çox isti deyilsə, balıq yağı özünə çəkəcəkdir. Bu da dadına təsir etmiş olacaqdır.
Sobada bişirmək:
Soba palamut, çipura, skumbriya, levrək və s. kimi böyük balıqlar üçün ən yaxşısıdır. Balıqları bişməzdən əvvəl zeytun yağı, limon, soğan və ədviyyatlarla marinat etsəniz, dadı daha gözəl olar.
Qril:
Elektrikli ızgara sayəsində evdə balıq bişirmək bu günlərdə daha populyar bir bişirmə üsulu halına gəldi. Xüsusilə yağlı balıqlar üçün qril üsuluna üstünlük verə bilərsiniz. Skumbriya, palamut, hamsi və kefal bunlardan bəziləridir.
Buxarda bişirmə:
Buxarda bişirmə üsulu balığın su ilə təmas etmədən bişirilməsini təmin edir. Buxarda bişirmək sağlamlıq baxımından mütəxəssislər tərəfindən tövsiyə edilən və pəhriz saxlayanların üstünlük verdiyi bir bişirmə üsuludur. Çapaq, hamsi, əqrəb, kütüm, kefal və göy balıq buxarda bişirilə bilən balıqlardır.